Marketing forum
Image default
Rechten

Hoe kan je een contract opstellen?

Als ondernemer wilt u veilig zaken kunnen doen. Ten eerste moet er een goed contract opgesteld zijn. Door de overeenkomst met uw klant of leverancier schriftelijk vast te leggen, kunnen onduidelijkheden en discussies worden voorkomen. Op papier staat immers duidelijk dat er een consensus is bereikt, waardoor de kans op conflicten kleiner wordt. U en de klant of leverancier weten dan waar jullie aan toe zijn en kunnen de afgesproken termen bewijzen.

Zekerheid bij een contract opstellen

Er kunnen veel conflicten optreden bij een contract opstellen. Zorg er daarom voor dat u als ondernemer de betekenis van afgesproken richtlijnen van het contract begrijpt. Als u een contract opstelt kun u nooit duidelijk genoeg zijn. Bij het gebruik van bepaalde termen is het, het beste om een ​​bepalende clausule op te nemen om dit te definiëren. Dit is een definitie in de overeenkomst, waarin u de betekenis van die termen kunt regelen. Daarom, als de term verderop in de overeenkomst voorkomt, hebt u de betekenis ervan al vastgesteld.

Vragen waar u rekening mee moet houden bij een contract opstellen zijn:  

  • Wat betaald X hiervoor?
  • Wat gebeurd er als X niet betaald?
  • Op wat voor manier betaald X?
  • Wat moet X doen
  • Wie zou X moeten doen?
  • Voor wanneer moet X de afgesproken richtlijnen doen?
  • Wat voor garanties biedt X?

Een contract beëindigen

Als er bepaalde verplichtingen niet nagekomen worden, door een partij kan een contract beëindigd worden. Dit kan bijvoorbeeld bij een koopovereenkomst. Wanneer een leveranciers zijn goederen levert en de koper betaald dit niet, of er zijn andere conflicten die in tegen spraak zijn van het contract. Als dit het geval is kan een contract beëindigd worden.

 

https://bundel.nl/Contract-opstellen/