Marketing forum
Image default
Woning en Tuin

Alles wat je wilt weten over rolgordijnen

Als je op zoek bent naar raamdecoratie dan kun je kiezen uit een groot aanbod met verschillende soorten, types en varianten. Daarom is het belangrijk om je eerst goed in te lezen voordat je overgaat tot aankoop. Dankzij het grote aanbod is er voor iedere huisstijl passende raamdecoratie. 

 

In deze blog gaat het over de diverse soorten rolgordijnen, de functies en eigenschappen hiervan. Als je meer wilt weten over de andere soorten raamdecoratie, kijk dan op ilumio.nl voor informatie over de andere soorten raamdecoratie. 

 

Rolgordijnen bij jou thuis

Rolgordijnen zijn een van de meest bekende en meest voorkomende raamdecoratie. Ze zijn beschikbaar in drie verschillende transparanties, waardoor ze op iedere ruimte in huis mooi kunnen aansluiten. Ook zijn ze beschikbaar in talloze kleuren, hierdoor sluit een rolgordijn makkelijk aan op je interieurstijl. Rolgordijnen kunnen op ieder raamtype gemonteerd worden. Op draai-kiepramen zijn rolgordijnen ideaal, ook op een dakraam. Een dakraam rolgordijn is een mooie verrijking van je interieur en erg functioneel voor op de zolder. 

 

Drie verschillende transparanties

Rolgordijnen zijn beschikbaar in een verduisterende, lichtdoorlatende en transparante stof. Verduisterende rolgordijnen komen veelal voor in de slaapkamer, ze kunnen een ruimte volledig verduisteren en sluiten de kamer af van het licht van buiten. Hierdoor kun je genieten van een donkere slaapkamer en een goede nachtrust. 

 

Naast het verduisteren van een ruimte hebben verduisterende rolgordijnen ook een isolerende functie. Dankzij de dikke stof functioneren deze rolgordijnen ook als isolatie. Tussen het rolgordijn en het raam is een stilstaande laag lucht die een isolerende functie heeft. Hierdoor is je ruimte een stuk koeler in de zomer.

 

Lichtdoorlatende en transparante rolgordijnen

Lichtdoorlatende rolgordijnen komen veel voor in de woonkamer en aan de straatkant. Het is namelijk niet mogelijk om door deze stof heen te kijken. Deze semi-transparante stof is dus ideaal voor je privacy. Wel laten lichtdoorlatende rolgordijnen nog genoeg licht door. Hierdoor is er altijd genoeg lichtinval in een ruimte. Omdat het niet mogelijk is om door deze stof heen te kijken voorkom je dat voorbijgangers bij je naar binnen kunnen kijken. 

 

Transparante rolgordijnen brengen veel sfeer in een ruimte, ze kunnen een ruimte groter laten lijken door de grote hoeveelheid licht die erbinnen komt. Het is mogelijk om door deze stof heen te kijken waardoor ze niet ideaal zijn voor je privacy. Wil je blijven genieten van je uitzicht naar buiten of uitkijk op de tuin, dan zijn transparante rolgordijnen de juiste keuze.