Marketing forum
Image default
Zakelijk

5S op kantoor voor meer efficiëntie

Pas Japanse managementconcepten toe op kantoor. 5S methode is een manier om de werkplek beter te organiseren. Van vloertape de bedieningshandleiding, het is een vorm van visueel beheersysteem. Het is echter niet alleen belangrijk om de productieomgeving te ontwerpen of in te richten, het is ook belangrijk om de veiligheid en efficiëntie te maximaliseren. Dit zal uiteindelijk bijdragen aan de winst die wordt behaald door de toepassing van deze filosofie. 5S benadrukt het gebruik van specifieke denkwijzen en tools om effectief te werken.

 

Hulp van collega’s voor 5S

Het 5S-principe op kantoor is eigenlijk heel simpel, maar zonder hulp kan het niet. U kunt beginnen het weggooien van overbodig spullen. Aan het begin van het proces hebt u misschien de hulp van een collega nodig. In vergelijking met zelf hulp krijgen, verliest u minder snel zelf dingen. Een collega kan u helpen om met een ander oog te kijken naar wat er weg gegooid moet worden.

 

Mailbox leeg aan het eind van de dag

U kunt niet alleen op uw bureau structuren maken, maar ook op uw pc. Iedereen droomt van een lege mailbox. Met behulp van het 5S concept is het mogelijk om een lege brievenbus aan het eind van de dag te hebben. Dit zorgt dan ook meteen voor een leeg hoofd. Verdeel mailboxen in archieven en markeer zaken die snel gedaan moeten worden met hoge prioriteit. Naast het opbouwen van de opslagstructuur van e-mails en andere documenten, is het ook aan te raden om de Outlook-agenda te gebruiken. U kunt hier vrijwel alles in zetten, van afspraken tot notities. Dit is een eenvoudig systeem dat alles direct duidelijk weergeeft.

https://ezfactory.nl/5s-methode/