Marketing forum
Image default
Marketing

10 SEO tips op een rijtje

Ben jij op zoek naar SEO Tips? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Wij vroegen een SEO bureau , DoubleSmart.nl een aantal tips omtrent SEO. Op basis hiervan heeft Doublesmart.nl, een SEO bureau een aantal tips gegeven omtrent SEO. Pas deze punten toe en je zult al een betere strategie hebben dan voorheen.

Tip 1: Het hebben van een snelle website

Als je hoger wilt scoren in Google is het van groot belang dat je website snel is. Dit zorgt er namelijk voor dat je bounce-rate lager wordt waardoor mensen langer op je website blijven. Daarnaast hecht Google veel waarde aan snelheid en om deze reden is het goed om hier voldoende aandacht aan te besteden.

Tip 2: Zorg voor goede content

Als je website hoger in Google wilt hebben, is het van groot belang dat je goede content om de website hebt. Google hecht namelijk veel waarde aan content waardoor het goed is om hier voldoende aandacht aan te besteden.

Tip 3: Zorg dat je META’s in orde zijn

Als je met de website aan de slag gaat is het van belang dat je META’s goed staan. Hiermee wordt bedoeld je META description, META Title en je URL. Dit is het gedeelte wat zichtbaar wordt in de zoekmachines van Google, zorg daarom ook dat je er een call to action en USP in verwerk.

Tip 4: Zorg voor een interne linkstructuur

Als je beter wilt scoren in Google is het van groot belang dat je ook een interne linkstructuur in je website integreert. Probeer bijvoorbeeld diensten naar elkaar te laten linken op de content zodat je zeker weet dat je een goede interne linkstructuur krijgt.

Tip 5: Het hebben van externe links op de pagina

Als je een pagina volledig hebt geoptimaliseerd met content en tevens is voorzien van een interne linkstructuur is het vervolgens de kunst om de pagina ook te voorzien van een externe link. Google hecht hier namelijk veel waarde aan en daarom is het zeker aan te raden om dit toe te passen. Hierbij is het wel goed om niet naar je concurrent te linken.

Tip 6: Zorg voor afbeeldingen op de website

Als je een website geoptimaliseerd is het goed om afbeeldingen op de website te hebben. Hierbij is het weer goed om wel de ALT teksten goed neer te zetten zodat je afbeeldingen een goede invloed hebben op  de SEO van de website.

Tip 7: Zorg voor een goed linkprofiel

Als je een website hebt is het vervolgens van belang dat er genoeg websites naar je website linken zodat de autoriteit van je website stijgt. Hierbij is het wel goed om ervoor te zorgen dat je linkprofiel goed is. Probeer daarom met tools zoals MOZ te kijken naar waardes van websites voordat je een linkruil aanvraagt.

Tip 8: Kijk naar errors

Als je een website hebt kan het voorkomen dat je te maken hebt met een 404 error of een 303 error. Probeer deze altijd op te lossen omdat dit kan resulteren in een verlaging van je score en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Tip 9: Doe altijd een zoekwoorden analyse

Als je aan de slag gaat met je SEO is het altijd goed om van te voren een analyse te doen op basis van zoekwoorden. Hierdoor weet je zeker dat je er alles aan hebt gedaan om ervoor te zorgen dat je goede zoekwoorden met veel verkeer hebt.

Tip 10: Lukt het niet? Schakel een specialist in

Als het je niet lukt is het altijd aan te raden om een SEO bureau in te schakelen zoals DoubleSmart.nl. Hierbij weet je zeker dat je strategie goed uit wordt gevoerd zonder enige complicaties.