Marketing forum
Image default
Beauty en verzorging

Titel: Hoe werken ontharingslasers?

Een gladde, haarvrije huid is voor velen een droom. Scheren, waxen en epileren zijn enkele methoden die we proberen om ongewenst haar te verwijderen. Maar wat als er een effectievere en langdurigere oplossing is? Ontharingslasers zijn tegenwoordig populairder dan ooit, maar hoe werkt dit laser apparaat eigenlijk en wat kun je verwachten?

Laserstralen versus haarzakjes

Ontharingslasers werken op een eenvoudig maar ingenieus principe: ze gebruiken geconcentreerde laserstralen om haarzakjes te targeten. Haarzakjes zijn de kleine structuren in je huid waaruit haar groeit. De laserstralen worden geabsorbeerd door het pigment in je haarzakjes, waardoor ze worden omgezet in warmte. Deze hitte beschadigt het haarzakje en voorkomt dat er nieuw haar groeit.

Kleur maakt uit

Een belangrijk ding om te weten over ontharingslasers is dat ze het meest effectief zijn op donker haar en een lichte huid. Dit komt doordat het contrast tussen het donkere haar en de lichte huid de laser helpt om de haarzakjes nauwkeuriger te targeten. Als je een donkere huidskleur hebt, is het belangrijk om een laserbehandeling te ondergaan met de juiste golflengte om de pigmentatie van je huid te beschermen.

Meerdere sessies nodig

Ontharingslasers bieden geen snelle oplossing voor ongewenst haar. Haar groeit in verschillende fasen, en laserbehandelingen zijn echt handig op het moment dat je haar in de groeifase zit. Omdat niet al je haar zich tegelijkertijd in dezelfde fase bevindt, zijn er meerdere behandelsessies nodig om alle haarzakjes te bereiken. Na elke sessie zul je waarschijnlijk merken dat er minder haar groeit, maar het kan enkele maanden duren voordat je het gewenste resultaat bereikt. 

Pijnlijk of prettig?

De pijnervaring varieert van persoon tot persoon en is afhankelijk van je persoonlijke pijngrens. Sommige mensen beschrijven de sensatie als een licht prikkelend gevoel, terwijl anderen het als pijnlijk ervaren. Gelukkig duurt de behandeling meestal niet lang, afhankelijk van het te behandelen gebied.

Nazorg en resultaten

Na een laserbehandeling kan je huid enige roodheid en zwelling vertonen, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele dagen. Het is belangrijk om je huid te beschermen tegen direct zonlicht na de behandeling. Na verloop van tijd zul je merken dat je haargroei aanzienlijk afneemt, waardoor je huid langer glad en haarvrij blijft.