Marketing forum
Image default
Toerisme

Openluchtmuseum Bokrijk

fietsen tussen het water

Gedetailleerde informatie over de attractie. Beschrijving, foto’s en een kaart met de dichtstbijzijnde belangrijke objecten. De naam in het Engels is Openluchtmuseum Bokrijk.

Bocrijk, met een oppervlakte van 60 hectare, werd officieel geopend op 12 april 1958 op de weg tussen de Vlaamse steden Genk en Hasselt. 148 authentieke historische gebouwen vormen de kern van de collectie. Restaurateurs hebben de oorspronkelijke omgeving in deze gebouwen nagebouwd, waarvoor ze veel werktuigen en huishoudelijke artikelen hebben verzameld. In totaal kun je in Bokreik ongeveer 30.000 oude artefacten zien, die nu helpen om je duidelijker voor te stellen hoe het dagelijkse leven van boeren en boeren eruit zag van de 17e tot het midden van de 20e eeuw.

Het openluchtmuseum werd opgericht door voormalig gouverneur van de provincie Limburg, Louis Roppe, die het verdwijnen van historische gebouwen wilde voorkomen. Hij gaf opdracht om de huizen op één plek te slopen. Al snel begonnen hier gebouwen uit andere provincies te verschijnen. De meeste gebouwen, waaronder de windmolen, de kerk, burgerlijke en boerenhuizen, dateren uit de 19e eeuw. Tussen de huizen werden boomgaarden en moestuinen aangelegd. Acteurs in kostuums van voorbije eeuwen laten bezoekers zien hoe ze vroeger het land bewerkten, gewassen oogstten, brood bakten, handwerk deden, in een smederij en een molen werkten.

Er is een kleine winkel waar je goederen kunt kopen die gemaakt zijn volgens oude technologie, een kapper waar een echte kapper werkt, bezoekers knippen en scheren, een boerderij waar wijn wordt gemaakt. Zo krijgt elke gast van Museum Bocrijk de kans om meer te weten te komen over het leven van de Vlaamse gemeenschap enkele eeuwen geleden.

https://www.dergatsjev.be/2020/09/bokrijk.html