Marketing forum
Image default
Winkelen

Hoeveel kost een echte gouden ring?

Een gouden ring blijft een van de meest gewilde juwelen. Dit juweel komt namelijk op verschillende belangrijke levensmomenten terug: een aanzoek, een huwelijk, een geschenk van je geliefde…

Denk je eraan om voor jezelf of iemand anders een gouden ring te kopen? Dan wil je waarschijlijk weten hoeveel budget je moet opzij zetten. In dit bericht lees je wat meer info over richtprijzen en aandachtspunten.

Richtprijs voor een gouden ring

Wanneer we in een juwelierszaak zoals die van Wim Meeussen kijken, zien we dat een gouden ring doorgaans tussen 300 en 700 euro kost. Voor dit budget heb je een heel ruime keuze. Bovendien is dit meestal het bedrag dat mensen voor ogen hebben.

Ja, er zijn natuurlijk goedkopere en duurdere modellen. De prijsvariatie op het vlak van gouden ringen is enorm. Dat komt omdat er een heleboel factoren zijn die de prijs beïnvloeden.

Wat bepaalt de kostprijs?

Het grote verschil in prijzen is te wijten aan:

  1. Hoeveelheid materiaal. Goud is duur. Somige ringen zijn breder dan andere, waarvoor er dus meer materiaal nodig is en de prijs stijgt.
  2. Aantal karaat. De karaatgraad bepaalt hoe zuiver het goud is. Des te hoger dit cijfer, des te duurder de ring.
  3. Ontwerp. Complexe ontwerpen vragen meer tijd van de goudsmid en jaagt het prijskaartje de hoogte in.
  4. Edelstenen. Niet alle gouden ringen hebben een edelsteen. Ringen met diamanten zullen natuurlijk meer kosten dan modellen zonder.
  5. Naam. Bepaalde goudsmeden en fabrikanten hebben in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd, waardoor ze meer kunnen vragen in hun prijzetting.

Tips om voordelig te kopen

Heb je geen zin om de volle pot te betalen? Er zijn verschillende manieren om geld te besparen:

  1. Maak gebruik van oud goud. Sommige goudsmeden kunnen oude gouden juwelen smelten en er een nieuwe ring van maken. Op deze manier bespaar je op de inkoopprijs van nieuw materiaal.
  2. Wacht op promoties. Sommige merken hebben promoties doorheen het jaar, bijvoorbeeld met Valentijn of Black Friday. Als je geduld hebt, kan je hierop wachten.