Marketing forum
Image default
Gezondheid

Hoe verbeter je de nachtrust?

Slecht slapen, we hebben er allemaal wel eens last van. Maar als je vaker problemen hebt met het in slaap vallen of om in slaap te blijven, dan ga je dit uiteindelijk overdag merken. Vermoeidheid en stress manifesteren zich dan makkelijker in jouw lichaam. Een slechte slaap kan ook leiden tot verschillende gedragsproblemen. Dit komt omdat onze hersenen voldoende rust nodig hebben iedere dag om afvalstoffen af te voeren en om te herstellen. Bij een verstoorde nachtrust kunnen de hersenen niet genoeg herstellen. Dit zorgt er ook voor dat je biologische klok ontregeld kan raken.

Bij slaapproblemen is het handig om de oorzaak te achterhalen of om hulp te zoeken. Hoe langer je hiermee wacht, hoe erger de gevolgen op jouw gezondheid kunnen worden. Er zijn een aantal punten waar je zelf op kunt letten. Eet niks meer 2 uur voor het slapen gaan. Zo heeft het lichaam nog de tijd om het te verwerken. Mocht je vlak voor het slapen gaan nog eten of zuivel drinken, dan kan het lichaam tijdens de slaap niet volledig tot rust komen, omdat het nog bezig is met de vertering. Daarnaast is het niet verstandig om vlak voor het slapen gaan alcohol te drinken. Het kan lijken dat het helpt om in slaap te vallen, maar de nachtrust zal korter zijn en de kans is groter dat je niet in een diepere slaap komt.

Een verzwaringsdeken als hulpmiddel

Een verzwaringsdeken is een hulpmiddel die voor diepe druk zorgt en een ontspannen gevoel geeft. De deken geeft een gevoel van veiligheid en waarborging. Verzwaringsdekens helpen bij stress, angst, slaapstoornissen en ontwikkelingsstoornissen, zoals ADHD.

Een verzwaringsdeken kan dus ook goed helpen om jouw kind met bepaalde slaap- of ontwikkelingsstoornissen in slaap te laten vallen. Een verzwaringsdeken voor jouw kind kan op maat gemaakt worden en is beschikbaar in verschillende kleuren, motieven en materialen.

https://www.sensolife.nl/c-4628966/verzwaringsdekens/