Marketing forum
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn de voordelen van het lasersnijden van staal in Noord-Brabant?

Het lasersnijden van staal in Noord-Brabant krijgt meer aandacht van zowel particulieren als bedrijven. Hier zijn natuurlijk belangrijke redenen voor. Lasersnijden biedt diverse interessante voordelen, zeker wanneer de voorkeur uitgaat naar professioneel maatwerk. De meest uiteenlopende stalen (eind)producten kunnen worden vervaardigd door middel van lasersnijden van staal, bijvoorbeeld voor bedrijven in Noord-Brabant. In Tilburg kun je hiervoor bijvoorbeeld terecht bij ROK Metaal.

Belangrijke voordelen van het lasersnijden van staal in Noord-Brabant

Je kunt bij ROK Metaal in Tilburg terecht als je interesse hebt in het laten lasersnijden van staal in Noord-Brabant. Je kunt altijd contact opnemen met dit bedrijf voor informatie, advies en/of een offerte. Wat zijn nu precies de belangrijkste voordelen van deze methode tegenover andere technieken? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste voordelen van lasersnijden van staal in Noord-Brabant.

Het bereik van het materiaal

Lasersnijden van staal is slechts een enkele optie. Deze techniek beperkt zich niet tot de mogelijkheid tot het snijden van staal. Verschillende materialen kunnen namelijk op maat worden gesneden, zoals glas, kunststof, (roestvrij) staal, aluminium, keramiek en hout. Dit extreem brede materiaalaanbod maakt de laser tot het snijgereedschap bij uitstek voor vele toepassingen op het gebied van metalen en niet-metalen.

De hoge contourvrijheid

De gebundelde laserstraal verwarmt het materiaal slechts plaatselijk en de rest van het werkstuk wordt aan minimale thermische spanningen blootgesteld, of zelfs helemaal niet. Dit betekent dat complexe, ingewikkelde contouren soepel en braamvrij kunnen worden gesneden. Tijdrovende nabewerking is in de meeste gevallen niet meer nodig. Vanwege de flexibiliteit wordt deze snijprocedure vaak gebruikt voor kleine partijgroottes, grote variantenreeksen en in prototypebouw.

Hoogwaardige snijkanten met ultrakorte pulsen

Ultrakorte pulslasers verdampen vrijwel elk materiaal zo snel dat warmte-invloed niet kan worden gedetecteerd. Hierdoor ontstaan ​​hoogwaardige snijkanten zonder dat er sprake is van gesmolten materiaal. Dit maakt de lasers ideaal voor de vervaardiging van de meest ingewikkelde metalen producten, waaronder ook voor de medische wereld.

https://www.rokmetaal.nl/