Marketing forum
Image default
Industrie

Uw machine laten aandrijven door een gelijkstroommotor

Als u op zoek bent naar elektromotoren voor de aandrijving van de machines in uw bedrijf, dan is een gelijkstroommotor één van de opties. Een bedrijf dat dat soort motoren aanbiedt, is Zilvertron. Zilvertron is een specialist in de fijnmechanische aandrijftechniek. Het bedrijf levert enerzijds aandrijftechnische componenten. Anderzijds realiseren de gespecialiseerde medewerkers totaaloplossingen. Hieronder leert u meer over een gelijkstroommotor.

Het verschil tussen een gelijkstroommotor en een wisselstroommotor

Een gelijkstroommotor heeft hetzelfde doel als een wisselstroommotor en dat is elektrische energie omzetten in mechanische energie. Toch zijn er een aantal verschillen tussen beide soorten motoren. Zo werkt een gelijkstroommotor of een DC-motor op gelijkstroom. Een wisselstroommotor of een AC-motor werkt op wisselstroom. Gelijkstroom betekent dat de elektrische stroom een constante stroomrichting heeft. Wisselstroom betekent daarentegen dat de elektrische stroom een periodiek wisselende stroomrichting heeft. Een ander verschil tussen beide motoren is dat een gelijkstroommotor geen startmechanisme nodig heeft. Een wisselstroommotor heeft dat wel nodig. Tenslotte zijn DC-motoren eenfasemotoren. AC-motoren kunnen zowel eenfasemotoren als driefasemotoren zijn.   

Neem contact op met de ingenieurs van dit bedrijf

Heeft u één of meerdere gelijkstroommotoren nodig? Wilt u meer weten over een gelijkstroommotor en/of een wisselstroommotor? Of zou u graag een gelijkstroommotor bestellen bij Zilvertron? Dan kunt u contact opnemen met het Zilvertronteam. Om hen te bereiken, surft u naar de website van Zilvertron en navigeert u naar de contactpagina. Daar vindt u alle contactgegevens terug. De experten van het Zilvertronteam zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 en 17:30 uur. Interessant om te weten is dat u op de website van Zilvertron ook een digitale showroom vindt. Op die manier kunt u via uw computer de producten van het bedrijf bekijken en er een klein woordje uitleg over lezen. Een leuke en originele manier om het bedrijf en het assortiment te leren kennen dus.

https://www.zilvertron.com/