Marketing forum
Image default
Marketing

Palletdozen voor export producten.

Palletdozen voor export producten.

Palletdozen zijn eigenlijk gewoon de standaard Amerikaanse vouwdozen maar dan steviger en gemaakt van een dubbelgolf karton. Ook zijn de dozen zo gemaakt dat ze perfect passen op een EURO of blok pallet.  Voor het verzenden of exporteren van producten naar het buitenland  en binnenland is het erg belangrijk dat de dozen stevig zijn omdat ze veel te verduren krijgen. Daarnaast moeten de dozen natuurlijk ook groot zijn omdat er vaak grote, zware en veel producten per pallet worden verzonden.

 

In de webshop van 123Kartonnen Dozen zijn verschillende soorten palletdozen, zowel geschikt voor Euro pallets en blok pallets. De palletdozen zijn gemaakt van een sterke kwaliteit dubbelgolf karton, 7mm dubbelgolf. Wanneer de dozen op een pallet staan en goed ondersteund worden kunnen ze vaak wel meer dan 250 kilo aan, mits er niet te veel gewicht op de wanden wordt gezet. Omdat de kartonnen palletdozen zo zwaar beladen worden is het erg belangrijk dat de verpakkingsregels goed in acht worden genomen. Anders kan de kans ontstaan dat de doos het niet houdt en ze in elkaar zakken.  Een andere reden dat de kartonnen palletdozen van zulke goede en stevige kwaliteit zijn gemaakt is omdat wanneer de dozen bewaard worden in een opslag er de kans is dat het erg vochtig is binnen. De dozen moeten dan van stevigere kwaliteit zijn omdat er anders de kans bestaat dat ze langzaam hun stevigheid verliezen.

 

Naast het gebruiken van palletdozen is het ook erg handig om speciaal materiaal te gebruiken om de palletdozen te omwikkelen. Voor het beschermen van de palletdozen op een houten pallet wordt er vaak gebruik gemaakt van rekwikkelfolie. Dit folie omwikkelt de kartonnen dozen en beschermt ze tegen verwering en de externe factoren tijdens het verzenden. Naast de bescherming is het ook erg handig om de kartonnen dozen goed bij elkaar te houden zodat ze niet verschuiven op de pallet. Rekwikkelfolie voor kartonnen palletdozen is beschikbaar in verschillende kleuren en soorten. Er is de keuze voor een doorzichtige, witte en zwarte rekwikkelfolie in verschillende breedtes en lengtes.

 

Naast de gestandaardiseerde pallet doos versie is het natuurlijk ook mogelijk een kartonnen palletdoos op maat te maken. De bovenstaand genoemde dozen passen perfect op een euro of blok pallet maar als er behoefte is aan een andere soort doos is dit natuurlijk ook mogelijk.  

 

Interesse? Of vragen over kartonnen pallet dozen? Neem dan vrijblijvend contact op met het team van 123Kartonenn Dozen.